5 portioner
4 – 5 (500 g) rödbetor
2 (180 g) gula lökar
1 (75 g) morot
1 klyfta (200 g) vitkål
1½ msk flytande margarin
1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärningar)
1 lagerblad
1 msk vinäger eller pressad citron
(salt, vitpeppar)
Till servering
8 msk (130 g) lättkesella med riven pepparrot
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker samt bröd med lättmargarin. Till efterrätt pannkaka med sylt eller ostkaka gjord på keso med 1 - 2 dl bär.
1 portion innehåller:
120 kcal
4,2 g fett varav 0,7 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
550kcal
20 g fett varav 5,8 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
670 kcal
24,2 g fett varav 6,5 g mättat fett