6 portioner
2 (180 g) gula lökar
1 – 2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk flytande margarin
3 (225 g) potatisar
3 (225 g) morötter
1 burk (400 g) krossade tomater
1 l grönsaksbuljong (vatten + buljongtärningar)
1 msk vinäger, 1 lagerblad, ½ tsk timjan
1½ dl (135 g) röda linser
salt, vitpeppar, gurkmeja
rivet skal och saft av ½ apelsin eller citron
2 msk (5 g) persilja, finhackad
Vitlöksyoghurt
1 ½ dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta finhackad
½ dl (9 g) persilja
spiskummin
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker samt bröd med lättmargarin. Till efterrätt pannkaka med sylt eller ostkaka gjord på keso med 1 - 2 dl bär.
1 portion innehåller:
209 kcal
6,8 g fett varav 2 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
550 kcal
20 g fett varav 5,8 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
759 kcal
26,8 g fett varav 7,8 g mättat fett