Ingredienser

4 portioner

300 g nötfärs
1 (90 g) gul lök
½ msk flytande margarin
1 l köttbuljong (vatten + buljongtärningar)
4 (300 g) potatisar
1 (75 g) morot
½ tsk salt
2 tsk paprikapulver
svartpeppar, kanel
3 msk (50 g) chilisås
½ dl (9 g) persilja, finhackad

Gör så här

  • Koka upp vatten och buljongtärningar.
  • Skala potatis och morot.
  • Skär potatisen i tunna skivor riv moroten grovt.
  • Lägg potatis och morot i buljongen och koka på svag värme cirka 10 minuter.
  • Skala och finhacka löken och bryn den tillsammans med färsen i margarinet i en stekpanna på medelstark värme cirka 5 minuter.
  • Rör ner färsblandningen i soppan.
  • Tillsätt kryddor och chilisås.
  • Låt koka ytterligare cirka 5 minuter.
  • Smaka av och strö över persilja.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker samt bröd med lättmargarin. Till efterrätt pannkaka med sylt eller ostkaka gjord på keso med 1 - 2 dl bär.

Energimängd

1 portion innehåller:
223 kcal
7,9 g fett varav 3,1 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
550 kcal
20 g fett varav 5,8 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
773 kcal
27,9 g fett varav 8,9 g mättat fett