5 portioner
200 g färsk eller djupfryst fiskfilé
150 g crabfish eller räkor
5 (375 g) potatisar
4 (300 g) morötter
1 bit (50 g) rotselleri
1 (90 g) gul lök
1 (125 g) purjolök
1 msk flytande margarin
1 pkt saffran
1 l fiskbuljong (vatten + buljongtärningar)
2 dl lättmjölk
2 msk maizenamjöl
salt, vitpeppar
2 msk (5 g) persilja, finhackad
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker samt bröd med lättmargarin. Till efterrätt pannkaka med sylt eller ostkaka gjord på keso med 1 - 2 dl bär.
1 portion innehåller:
204 kcal
3,6 g fett varav 0,7 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
550 kcal
20 g fett varav 5,8 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
754 kcal
23,6 g fett varav 6,5 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och matlagningsgrädde (15 % fett) istället för flytande margarin och lättmjölk innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
252 kcal
9,3 g fett varav 5,2 g mättat fett