Ingredienser

4 portioner

3 (225 g) morötter
2 (250 g) palsternackor
½ (175 g) rotselleri
2 (180 g) röd lökar
1 (300 g) squash
1½ msk rapsolja
½ tsk salt
½ tsk smulad timjan
1 – 2 vitlöksklyftor, pressade

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala morötter, palsternackor och rotselleri.
  • Dela morötterna på längden i fyra delar, dela palsternackorna i knubbiga bitar och selleriroten i rätt stora klyftor.
  • Skala löken och skär den i klyftor.
  • Skölj squashen och skär den i skivor som delas på mitten.
  • Häll olja i en stor långpanna och sätt in den i ugnen någon minut för att oljan skall bli tunnflytande.
  • Lägg i samtliga rotsaker, lök och squashen i pannan, rör om och strö över timjan.
  • Salta och pressa över vitlöken.
  • Sätt in pannan mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  • Rör om någon gång efter halva tiden.