Ingredienser
4 portioner
3 (225 g) morötter
2 (250 g) palsternackor
½ (175 g) rotselleri
2 (180 g) röd lökar
1 (300 g) squash
1½ msk rapsolja
½ tsk salt
½ tsk smulad timjan
1 – 2 vitlöksklyftor, pressade
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala morötter, palsternackor och rotselleri.
- Dela morötterna på längden i fyra delar, dela palsternackorna i knubbiga bitar och selleriroten i rätt stora klyftor.
- Skala löken och skär den i klyftor.
- Skölj squashen och skär den i skivor som delas på mitten.
- Häll olja i en stor långpanna och sätt in den i ugnen någon minut för att oljan skall bli tunnflytande.
- Lägg i samtliga rotsaker, lök och squashen i pannan, rör om och strö över timjan.
- Salta och pressa över vitlöken.
- Sätt in pannan mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
- Rör om någon gång efter halva tiden.