Ingredienser
4 portioner
2 (cirka 600 g) squash
vatten
2 tsk salt per liter vatten
1 (90 g) rödlök
1 – 2 vitlöksklyftor
2 – 3 msk färsk koriander = 1 msk (7 g) malen
Dressing
2 msk raps- eller olivolja
½ msk rödvinsvinäger
1 tsk (5 g) dijonsenap
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm mald spiskummin
Gör så här
- Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
- Skär squashen i stora tärningar och låt dem koka i vattnet tills de är nästan genomkokta, 4 – 5 minuter. Det ska vara motståndskraft då man sticker i dem med en sticka.
- Låt rinna av väl och bli svalt.
- Skala och hacka rödlök och vitlök.
- Blanda samman dressingen.
- Blanda squashtärningar, löken och koriander i en skål.
- Blanda ner dressingen. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
- Låt stå svalt före serveringen.