Ingredienser

4 portioner

2 (cirka 600 g) squash
vatten
2 tsk salt per liter vatten
1 (90 g) rödlök
1 – 2 vitlöksklyftor
2 – 3 msk färsk koriander = 1 msk (7 g) malen

Dressing
2 msk raps- eller olivolja
½ msk rödvinsvinäger
1 tsk (5 g) dijonsenap
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm mald spiskummin

Gör så här

  • Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
  • Skär squashen i stora tärningar och låt dem koka i vattnet tills de är nästan genomkokta, 4 – 5 minuter. Det ska vara motståndskraft då man sticker i dem med en sticka.
  • Låt rinna av väl och bli svalt.
  • Skala och hacka rödlök och vitlök.
  • Blanda samman dressingen.
  • Blanda squashtärningar, löken och koriander i en skål.
  • Blanda ner dressingen. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
  • Låt stå svalt före serveringen.