Ingredienser

8 portioner

1 (120 g) avokado
1 tsk pressad citron
1½ dl (165 g) lättkesella
1½ dl matyoghurt
2 msk (10 g) purjolök, finhackad
1 msk (15 g) kaviar
salt, vitpeppar

Gör så här

  • Dela avokadon och tag bort kärnan.
  • Gröp ur fruktköttet.
  • Mosa det i matberedare eller mixer eller tryck ut det genomen nätsil.
  • Blanda moset omedelbart med pressad citron, matyoghurt och kesella, annars mörknar det.
  • Rör ner purjolök och kaviar.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

Energimängd

1 portion innehåller:
68 kcal
4,6 g fett varav 1,5 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med creme fraiche (34 % fett) istället för lättkesella och matyoghurt innehåller 1 portion:
153 kcal
15,7 g fett varav 8,6 g mättat fett