Ingredienser

5 portioner

1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ dl (50 g) flytande margarin
1 dl (110 g) lättkesella
1-2 msk kallt vatten

Fyllning
3 vitlöksklyftor
1 msk raps- eller olivolja
75 g ruccolasallad
100 g marinerade soltorkade tomater
5 dl (375 g) kokta svarta bönor
salt och vitpeppar
2 ägg
2 dl standardmjölk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda de båda mjölsorterna med margarinet och kesella.
  • Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
  • Tryck ut degen i en osmord pajform. Nagga degbottnen med en gaffel och låt formen vila i kylskåp i cirka 30 minuter.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning:

  • Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  • Fräs dem i olja. Strimla salladen och tomaterna och blanda med vitlöken.
  • Fördela grönsakerna och de kokta svarta bönorna i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg och mjölk med kryddorna.
  • Häll äggsmeten i pajskalet.
  • Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stannat och fått fin färg, cirka 30 minuter.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
364 kcal
15,4 g fett varav 1,4 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
654 kcal
26,4 g fett varav 3,7 g mättat fett