Ingredienser

4 portioner

200 g rökt lax
1 (125 g) purjolök
150 g färska eller djupfrysta champinjoner
1 msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde (Milda mat 7 %)
3 msk (54 g) messmör
vitpeppar, eventuellt salt
260 g tagliatelle
1dl (35g) riven ost (10 %)

Gör så här

  • Skär laxen i små kuber.
  • Skiva champinjonerna.
  • Snitta, skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs champinjonerna och purjolöken i margarinet.
  • Strö över mjölet och rör om.
  • Späd under omrörning med grädden.
  • Tillsätt messmör och koka 3 – 5 minuter.
  • Lägg ner laxen och låt den bli varm.
  • Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt.
  • Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen och strö över riven ost.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
452 kcal
12,5 g fett varav 3,4 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
742 kcal
23,5 g fett varav 5,7 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, vispgrädde (40 % fett) och ost (28 % fett) istället för flytande margarin, Milda mat (7 % fett) och ost (10 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
609 kcal
31,4 g fett varav 17,9 g mättat fett