Ingredienser

4 portioner

200 g kassler eller rökt skinka
100 g gurka
1 (110 g) röd eller grön paprika
1 ( 90 g ) gul lök
½ msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
1½ dl lättmjölk
200 g mjukost (8 % )
salt, svartpeppar
200 g tagliatelle

Gör så här

  • Skär kasslern eller skinkan, gurkan och paprikan i små tärningar.
  • Skala och hacka löken.
  • Fräs den i margarinet i en kastrull.
  • Tag kastrullen från värmen och strö över mjölet.
  • Tillsätt mjölken och låt såsen koka upp under omrörning och koka på svag värme 3 – 5 minuter.
  • Blanda ner köttet och grönsakerna.
  • Rör ner osten och värm utan att koka tills osten har smält.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
355 kcal
8,4 g fett varav 3,8 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
645 kcal
19,4 g fett varav 6,1 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, mjölk (3 % fett) och cantadou (33 % fett) istället för flytande margarin, lättmjölk och mjukost (8 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
461 kcal
21,8 g fett varav 12,9 g mättat fett