Ingredienser

5 portioner

2 ägg
5 dl lättmjölk
1 dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ msk flytande margarin

Fyllning
250 g färska eller djupfrysta champinjoner, skivade
2 dl (100 g) grovriven rotselleri
1 (90 g) gul lök
1,5 msk flytande margarin
4½ msk vetemjöl
1½ dl svampspad
3½ dl lättmjölk
salt, svartpeppar
¾ dl (25 g) riven ost (10 %)

Gör så här

  • Vispa upp äggen och tillsätt lite av mjölken.
  • Rör i mjölet och tillsätt resten av mjölken och saltet.
  • Grädda pannkakorna gyllenbruna i pannkakslagg på medelhög värme.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och finhacka löken.
  • Fräs champinjoner, löken och rotsellerin i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Strö över mjölet och rör om.
  • Späd under omrörning med svampspadet och mjölken.
  • Koka på svag värme minst 10 minuter.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Förbered fyllningen, så att den hinner svalna innan pannkakorna fylls.
  • Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem.
  • Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
329 kcal
12 g fett varav 2 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
619 kcal
23 g fett varav 4,3 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med mjölk (3 % fett), hårt margarin och ost (28 % fett) istället för lättmjölk, flytande margarin och ost (10% fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
372 kcal
16,5 g fett varav 7,9 g mättat fett