5 portioner
12 (250 g) lasagneplattor
Tomatsås
1 burk (400 g) krossade tomater
1 (90 g) gul lök
3 vitlöksklyftor
½ msk flytande margarin
1 tsk timjansalt, vitpeppar
Vit sås
2 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
6 dl lättmjölk
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
Grönt lager
200 g fetaost (16 %)
250 g tinad bladspenat
½ msk flytande margarin
salt, vitpeppar
1 dl (35 g) riven ost (10 %)
Sätt ugnen på 200°.
Smörj en ugnssäker form.
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
432 kcal
15,4 g fett varav 6 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
722 kcal
26,4 g fett varav 8,3 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, mjölk (3 % fett), fetaost (25 % fett) och ost (28 % fett) istället för flytande margarin, lättmjölk, fetaost (16 % fett) och ost (10 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
455 kcal
23,3 g fett varav 13,2 g mättat fett