5 portioner
1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ dl (50 g) flytande margarin
1 dl (110 g) lättkesella
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
300 g nötfärs
5 kokta potatisar
200 g färska, konserverade eller djupfrysta champinjoner
1 (125 g) purjolök
1 msk flytande margarin
2 dl mild yoghurt (3 %)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kinesisk soya
1 msk (16 g) dijonsenap
Fyllning:
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
395 kcal
17,2 g fett varav 4,3 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
685 kcal
28,2 g fett varav 6,3 g mättat fett
Tillagar du pajskalet på traditionellt sätt med hårt margarin istället för flytande margarin och lättkesella och använder hårt margarin och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin och matyoghurt till fyllningen innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
495 kcal
38 g fett varav 19 g mättat fett