Ingredienser

16 bitar

2 st (180 g) rödlök
2 msk flytande margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
1 dl lättfil

Fyllning
1 burk (55 g) ansjovis
2½ dl (275 g) lättkesella
½ dl (6,5 g) gräslök, finhackad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och hacka löken och fräs den mjuk i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg och lättfil i en bunkeoch rör ner mjölblandningen och löken i bunken.
  • Placera muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
  • Fördela smeten i formarna, till exempel med en matsked.
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  • Låt dem svalna.

Fyllning:

  • Låt ansjovisen rinna av och finhacka den och blanda med kesella och gräslök.
  • Skär av toppen på varje muffins.
  • Lägg i en klick fyllning och lägg tillbaka ”locket”.

Energimängd

1 muffins innehåller:
118 kcal
4 g fett varav 0,8 g mättat fett

Bakar du på traditionellt sätt med hårt margarin och gräddfil istället för flytande margarin och lättfil och använder kesella (10 % fett) istället för lättkesella till fyllningen innehåller 1 muffins:
138 kcal
6,9 g fett varav 1,9 g mättat fett