Ingredienser

8 bitar

10 (125 g) digestivekex
50 g flytande margarin

Fyllning
3 gelatinblad
600 g räkor med skal eller 200 g rensade
3 msk (45 g) stenbitsrom
1½ dl matyoghurt
1½ dl (165 g) lättkesella
1 msk (17 g) chilisås
1 tsk dijonsenap

Garnering
300 g räkor med skal eller 100 g rensade
100 g gurka

Gör så här

  • Krossa kexen i matberedare eller stöt dem i en mortel.
  • Blanda krosset med margarinet.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter) och ställ kallt.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
  • Skala och hacka räkorna.
  • Rör samman matyoghurt, kesella, chilisås, senap, räkor och stenbitsrom.
  • Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställ den i sjudande vatten och låt stå tills gelatinet smält.
  • Rör ner gelatinet i smeten.
  • Häll fyllningen i pajformen.
  • Täck över formen och låt den stå i kylen 2 - 3 timmar.
  • Garnera med räkor och gurkskivor.

Energimängd

1 portion innehåller:
208 kcal
10,8 g fett varav 2,9 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin, matyoghurt och lättkesella innehåller 1 portion:
289 kcal
21,5 g fett varav 11,6 g mättat fett