Ingredienser
8 bitar
10 (125 g) digestivekex
50 g flytande margarin
Fyllning
3 gelatinblad
600 g räkor med skal eller 200 g rensade
3 msk (45 g) stenbitsrom
1½ dl matyoghurt
1½ dl (165 g) lättkesella
1 msk (17 g) chilisås
1 tsk dijonsenap
Garnering
300 g räkor med skal eller 100 g rensade
100 g gurka
Gör så här
- Krossa kexen i matberedare eller stöt dem i en mortel.
- Blanda krosset med margarinet.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter) och ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Skala och hacka räkorna.
- Rör samman matyoghurt, kesella, chilisås, senap, räkor och stenbitsrom.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställ den i sjudande vatten och låt stå tills gelatinet smält.
- Rör ner gelatinet i smeten.
- Häll fyllningen i pajformen.
- Täck över formen och låt den stå i kylen 2 - 3 timmar.
- Garnera med räkor och gurkskivor.
Energimängd
1 portion innehåller:
208 kcal
10,8 g fett varav 2,9 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin, matyoghurt och lättkesella innehåller 1 portion:
289 kcal
21,5 g fett varav 11,6 g mättat fett