Ingredienser
16 bitar
3 dl rågflingor
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 tsk bakpulver
100 g keso
4 dl lättfil
Gör så här
- Sätt ugnen på 275°.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Finfördela keson däri med fingertopparna så att det blir en grynig mjölblandning.
- Tillsätt lättfilen och rör snabbt ihop degen.
- Dela degen (som ska vara kladdig) i 4 delar och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, cirka 15 cm i diameter.
- Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med mjölad kniv och nagga.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Bryt isär kakorna och servera dem nygräddade.
Energimängd
1 bit scones innehåller:
118 kcal
0,8 g fett varav 0,3 g mättat fett