Ingredienser

24 st

6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller grovt rågmjöl
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl (70 g) riven ost (10 %), spara ½ dl att strö över
¾ dl (75 g) flytande margarin
5 dl lättfil eller lättyoghurt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda mjölet med bakpulvret, saltet och osten.
  • Tillsätt margarinet och lättfilen.
  • Rör bara så mycket att allt blandas.
  • Placera muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
  • Fördela smeten i formarna, till exempel med en matsked.
  • Strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 minuter.

Energimängd

1 muffins innehåller:
106 kcal
3,3 g fett varav 0,6 g mättat fett

Bakar du på traditionellt sätt med hårt margarin, fil (3 % fett) och ost (28 % fett) istället för flytande margarin, lättfil och ost (10 % fett) innehåller
1 muffins:
113 kcal
4,2 g fett varav 2 g mättat fett