Ingredienser
16 st
3 dl lättmjölk
25 g jäst
2 msk rapsolja
1 tsk salt
3 dl (150 g) rårivna morötter
2 dl havrekli
cirka 7 dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Värm mjölken till 37° (fingervarmt).
- Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, olja, salt, morötter, havrekli och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken.
- Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
- Rulla ut 2 längder och dela varje längd i 8 bitar och forma runda bullar.
- Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Jäs bröden under bakduk cirka 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.
- Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Energimängd
1 bulle innehåller:
132 kcal
2,6 g fett varav 0,3 g mättat fett