Ingredienser

8 bitar

200 g kavring
75 g flytande margarin

Fyllning
3 gelatinblad
2 dl matyoghurt
250 g lättkesella
1 dl (35 g) riven ost (10 %)
½ (45 g) rödlök, finhackad
1 kruka färsk basilika
1 dl (80 g) marinerade soltorkade tomater, hackade
10 droppar tabasco, salt

Garnering
Färsk basilika

Gör så här

  • Smula brödet i en matberedare.
  • Tillsätt margarinet och mixa tills allt blandats.
  • Häll över smulorna i en form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter).
  • Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant och ställ kallt.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
  • Blanda matyoghurt, kesella och osten.
  • Vänd ner löken, basilikan och tomaterna.
  • Smaka av med tabasco och salt.
  • Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställ den i en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills gelatinet är smält.
  • Rör ner gelatinet i smeten.
  • Häll fyllningen i formen.
  • Täck över formen och låt den stå i kylen 2 – 3 timmar.

Energimängd

1 portion innehåller:
207 kcal
11,1 g fett varav 2,6 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, creme fraiche (34 % fett) och ost (28 % fett) istället för flytande margarin, matyoghurt, lättkesella och ost (10 % fett) innehåller 1 portion:
338 kcal
28,2 g fett varav 16,3 g mättat fett