Ingredienser
8 bitar
200 g kavring
75 g flytande margarin
Fyllning
3 gelatinblad
2 dl matyoghurt
250 g lättkesella
1 dl (35 g) riven ost (10 %)
½ (45 g) rödlök, finhackad
1 kruka färsk basilika
1 dl (80 g) marinerade soltorkade tomater, hackade
10 droppar tabasco, salt
Garnering
Färsk basilika
Gör så här
- Smula brödet i en matberedare.
- Tillsätt margarinet och mixa tills allt blandats.
- Häll över smulorna i en form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter).
- Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant och ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Blanda matyoghurt, kesella och osten.
- Vänd ner löken, basilikan och tomaterna.
- Smaka av med tabasco och salt.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställ den i en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills gelatinet är smält.
- Rör ner gelatinet i smeten.
- Häll fyllningen i formen.
- Täck över formen och låt den stå i kylen 2 – 3 timmar.
Energimängd
1 portion innehåller:
207 kcal
11,1 g fett varav 2,6 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, creme fraiche (34 % fett) och ost (28 % fett) istället för flytande margarin, matyoghurt, lättkesella och ost (10 % fett) innehåller 1 portion:
338 kcal
28,2 g fett varav 16,3 g mättat fett