Ingredienser

16 bitar

4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
½ dl havrekli
½ dl fiberhavregryn
½ tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl lättfil

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt lättfilen och rör snabbt ihop degen.
  • Dela degen (som ska vara kladdig) i 4 delar och lägg dempå en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  • Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, cirka 15 cm i diameter.
  • Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med mjölad kniv och nagga.
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  • Bryt isär kakorna och servera dem nygräddade.

Energimängd

1 bit scones innehåller:
102 kcal
0,7 g fett varav 0,2 g mättat fett

Bakar Du på traditionellt sätt med hårt margarin och mjölk (3 % fett) istället för lättfil innehåller 1 bit scones:
152 kcal
6,1 g fett varav 2,6 g mättat fett