Ingredienser
16 bitar
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
½ dl havrekli
½ dl fiberhavregryn
½ tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl lättfil
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt lättfilen och rör snabbt ihop degen.
- Dela degen (som ska vara kladdig) i 4 delar och lägg dempå en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, cirka 15 cm i diameter.
- Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med mjölad kniv och nagga.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Bryt isär kakorna och servera dem nygräddade.
Energimängd
1 bit scones innehåller:
102 kcal
0,7 g fett varav 0,2 g mättat fett
Bakar Du på traditionellt sätt med hårt margarin och mjölk (3 % fett) istället för lättfil innehåller 1 bit scones:
152 kcal
6,1 g fett varav 2,6 g mättat fett