Ingredienser

24 st

1½ dl fibrex
3 dl kokande vatten
4 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 tsk mald kummin
50 g jäst
3 dl grahamsmjöl
cirka 1,3 liter vetemjöl

Till pensling
1 ägg
solros- eller sesamfrön

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Häll fibrex och kokande vatten i en bunke och rör om.
  • Låt blandningen stå cirka 5 minuter.
  • Tillsätt det kalla vattnet, salt och kummin.
  • Smula ner jästen och rör om så att den löser sig.
  • Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  • Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken.
  • Låt jäsa under bakduk 40 – 60 minuter.
  • Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
  • Rulla ut 2 längder och dela varje längd i 12 bitar och forma runda bullar.
  • Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  • Jäs bröden under bakduk cirka 30 minuter.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö på solros- eller sesamfröna.
  • Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 minuter.
  • Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Snabbjäsa deg i mikrovågsugn:

  • Täck degbunken (av plast eller porslin) med en fuktad handuk eller plastfolie.
  • Jäs på lågt effektläge (upptiningsläge), cirka 6 minuter för en deg på 5 dl degvätska.

Energimängd

1 bulle innehåller:
142 kcal
1,1 g fett varav 0,2 g mättat fett