Ingredienser
12 portioner
200 g kavring
75 g flytande margarin
Fyllning
400 g cream cheese (7 %)
2 dl matyoghurt
250 g rökt lax
2 (80 g) schalottenlök
1 msk (2,5 g) dill, finhackad
Garnering
150 g stenbitsrom
citronbitar, dillkvist för garnering
Gör så här
- Finfördela brödet i en matberedare.
- Tillsätt margarinet och rör om.
- Häll över smulorna i en form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter).
- Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant.
- Ställ kallt.
- Skär laxen i små tärningar.
- Skala och finhacka lökarna. Finhacka dillen.
- Blanda osten med matyoghurt.
- Tillsätt lax, lök och dill.
- Rör så att allt blandas väl och smaka av med eventuellt lite salt och vitpeppar. Bred laxröran över bottnen.
- Jämna till ytan, täck över formen och låt den stå i kylen 2- 3 timmar.
- Lossa kanten och bred kaviar över laxröran.
- Garnera med citronbitar och dillvippor.
Energimängd
1 portion innehåller:
224 kcal
11,9 g fett varav 3,6 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med smör, Cantadou (33 % fett) och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin, cream cheese (7 % fett) och matyoghurt innehåller 1 portion:
324 kcal
24,5 g fett varav 14,6 g mättat fett