Ingredienser

12 portioner

200 g kavring
75 g flytande margarin

Fyllning
400 g cream cheese (7 %)
2 dl matyoghurt
250 g rökt lax
2 (80 g) schalottenlök
1 msk (2,5 g) dill, finhackad

Garnering
150 g stenbitsrom
citronbitar, dillkvist för garnering

Gör så här

  • Finfördela brödet i en matberedare.
  • Tillsätt margarinet och rör om.
  • Häll över smulorna i en form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter).
  • Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant.
  • Ställ kallt.
  • Skär laxen i små tärningar.
  • Skala och finhacka lökarna. Finhacka dillen.
  • Blanda osten med matyoghurt.
  • Tillsätt lax, lök och dill.
  • Rör så att allt blandas väl och smaka av med eventuellt lite salt och vitpeppar. Bred laxröran över bottnen.
  • Jämna till ytan, täck över formen och låt den stå i kylen 2- 3 timmar.
  • Lossa kanten och bred kaviar över laxröran.
  • Garnera med citronbitar och dillvippor.

Energimängd

1 portion innehåller:
224 kcal
11,9 g fett varav 3,6 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med smör, Cantadou (33 % fett) och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin, cream cheese (7 % fett) och matyoghurt innehåller 1 portion:
324 kcal
24,5 g fett varav 14,6 g mättat fett