Ingredienser

4 portioner

4 (400 g) lunchkorvar (14 % fett)
½ (45 g) rödlök, finhackad
4 msk (60 g) saltgurka, finhackad
1 msk (2,5 g) persilja, finhackad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skåra korven på längden.
  • Lägg dem med skårorna uppåt i en ugnssäker form eller på ett fat.
  • Blanda hacket och fyll det i skårorna.
  • Stek korven mitten av ugnen, cirka 10 minuter.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
196 kcal
13,5 g fett varav 5,1 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
681 kcal
25,5 g fett varav 7,5 mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med frukostkorv (23 % fett) istället för frukostkorv (14 % fett) innehåller 1 portion:
278 kcal
24,5 g fett varav 9,2 g mättat fett