6 portioner
400 g nötfärs
2 (180 g) gula lökar
2 msk flytande margarin
1 burk (400 g) krossade tomater
2 msk (34 g) chilisås
1 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning)
1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
1 grön chili, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk paprikapulver,
2 tsk spiskummin
Guacamole
2 (240 g) avokado
1 msk pressad citron
1½ dl matyoghurt
1½ dl (165 g) lättkesella
1 vitlöksklyfta, pressad eller ½ msk riven gul lök
½ krm salt, ½ krm vitpeppar
Tillbehör
1 burk (285 g) majskorn
1 dl (35 g) grovriven ost (10 %)
Guacamole:
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
341 kcal
18,7 g fett varav 5,5 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
826 kcal
30,7 g fett varav 7,9 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och ost (28 % fett) istället för flytande margarin, och ost (10 % fett) och använder creme fraiche (34 % fett) istället för matyoghurt och lättkesella till Guacamole innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
459 kcal
34,2 g fett varav 17 g mättat fett