Ingredienser

6 portioner

500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 msk potatismjöl
2 msk (32 g) dijonsenap
1 dl vatten
(1 ½ msk flytande margarin)

Tomatsallad
3 (195 g) tomater, tärnade
1 (90 g) rödlök, finhackad
1 msk kapris

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda färsen med ägg, salt, potatismjöl, senap och vatten i en bunke.
  • Forma färsen till 12 ovala biffar och stek dem på ugnssäkert fat tills de fått fin färg och är genomstekta, cirka 10 minuter (eller i en stekpanna på medelstark värme cirka 3 minuter på varje sida).
  • Blanda ingredienserna till salladen, låt stå svalt.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
166 kcal
7,6 g fett varav 3,3 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
651 kcal
19,6 g fett varav 5,7 g mättat fett