Ingredienser

4 portioner

300 g mager korv (9 % fett)
2 (180 g) rödlökar
3 (330 g) paprikor i olika färger
200 g gröna bönor (haricots verts)
1 msk raps- eller olivolja
½ tsk currysalt och vitpeppar
12 st (60 g) gröna oliver

Sås
2 dl mild yoghurt (3 % fett)
½ dl (27 g) rödlök, finhackad
salt
2 msk (5 g) persilja, finhackad

Gör så här

  • Skala och skiva löken.
  • Halvera, kärna ur och strimla paprikan.
  • Hetta upp en stor stekpanna, gryta eller wok.
  • Häll i oljan, tillsätt curry och bryn löken.
  • Tillsätt paprikan och de otinade bönorna och koka ett par minuter under omrörning.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Strimla och blanda ner korven och låt den bli genomvarm.
  • Skiva och tillsätt oliverna.
  • Blanda ingredienserna till såsen, låt stå svalt.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
233 kcal
13,9 g fett varav 4,3 g mättat fett

Måltidstillbehär innehåller:
410 kcal
7 g fett varav 2 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
643 kcal
20,9 g fett varav 6,7 g mättat

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med korv (23 % fett) och creme fraiche (34 % fett) istället för korv (9 % fett) och mild yoghurt (3 %) innehåller 1 portion:
446 kcal
39,5 g fett varav 18,3 g mättat fett