Ingredienser

4 portioner

300 g nötfärs
2 (180g) gula lökar
2 msk flytande margarin
4 msk (68 g) chilisås
1 burk (400 g) krossade tomater
½ dl vatten
1 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ msk chilipulver
1 (110 g) paprika
470 g kokta vita bönor eller 2 ½ dl (cirka 200 g) torkade vita bönor

Gör så här

  • Skala och hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Rör ner chilisåsen.
  • Tillsätt krossade tomater, vatten, kalvfond, vitlök, salt, svartpeppar och chilipulver.
  • Koka under lock på svag värme cirka 15 minuter.
  • Halvera, kärna ur och strimla paprikan.
  • Tillsätt paprikan och bönorna.
  • Låt grytan småkoka ett par minuter.
  • Smaka av med salt och kryddor.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

      • 3 st äggstora potatisar
      • 3 dl kokt pasta
      • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
      • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
362 kcal
12,8 g fett varav 3,5 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
847 kcal
24,8 g fett varav 5,9 g mättat fett