6 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
½ dl lättmjölk
1 msk potatismjöl
2 tsk kinesisk soya
1 msk (20 g) svart vinbärsgelé
1 dl (54 g) gul lök, finhackad
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Till fyllning och pensling
1 (105 g) äpple, (tunna skalade äppelklyftor)
2 msk (40 g) svart vinbärsgelé, smält med 2 tsk kinesisk soya
Till spädning
1 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning)
Sås
3 dl buljongsky (sky + buljongtärning)
1 dl lättmjölk
1 msk kinesisk soya
2 tsk (12 g) svart vinbärsgelé
1½ tsk rosmarin
4 msk maizenaredning, brun
Sås:
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
207 kcal
7,6 g fett varav 3,4 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
692 kcal
22,2 g fett varav 8,4 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med mjölk (3 % fett) och vispgrädde (40 % fett) istället för lättmjölk innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
265 kcal
14,4 g fett varav 7,8 g mättat fett