Ingredienser

5 portioner

500 g kycklingfilé
1 msk flytande margarin
salt, paprikapulver
2 dl matlagningsgrädde (Milda mat 7 %)
¾ msk kinesisk soya
1½ msk (24 g) dijonsenap
1 msk (16 g) vanlig senap
2 dl matyoghurt + 3 tsk vetemjöl
¾ msk kycklingfond
2½ msk (20 g) kapris
1 msk (2 g) gräslök, finhackad

Gör så här

  • Dela kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Krydda med salt och paprikapulver.
  • Lägg över dem i en gryta och tillsätt matlagningsgrädde, soya och senap.
  • Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
  • Blanda i matyoghurt med vetemjöl och kapris och koka ytterligare cirka 5 minuter.
  • Smaka av och strö över gräslök.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
221kcal
10,1 g fett varav 3,5 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
706 kcal
22,1 g fett varav 5,9 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, mellangrädde (27 % fett) och lätt creme fraiche (15 % fett) istället för flytande margarin, Milda mat (7 % fett) och matyoghurt innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
318 kcal
21,6 g fett varav 12,8 g mättat fett