Ingredienser

4 portioner

240 g renskav
1 (90 g) gul lök
150 g färska eller djupfrysta champinjoner, skivade
1½ msk flytande margarin
8 – 10 st krossade enbär
1 - 2 tsk soya
2 msk (36 g) messmör
2 dl matyoghurt
1 msk vetemjöl
salt, peppar

Gör så här

  • Tina renskaven något.
  • Skala och hacka löken.
  • Fräs löken i hälften av margarinet tillsammans med de krossade enbären i en tjockbottnad gryta.
  • Bryn renskaven och svampen i resten av margarinet i en stekpanna.
  • Lägg över renskav och svamp i grytan och tillsätt soya, messmör och matyoghurt tillsammans med vetemjölet.
  • Låt småputtra under lock cirka 5 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
223 kcal
13,3 g fett varav 5,3 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
708 kcal
25,3 g fett varav 7,7 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med smör och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin och matyoghurt innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
327 kcal
26,5 g fett varav 16,1 g mättat fett