Ingredienser

5 portioner

400 g stekt kycklingfilé
125 g rökt skinka
250 g ärter-, majs- och paprikablandning
150 g gurka
4 (260 g) tomater
200 g isbergssallad
7,5 dl kokt ris

Sås
1½ dl matyoghurt
1½ dl (165 g) lättkesella
1 – 1½ tsk curry
1 krm salt

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i bitar.
  • Strimla skinkan och knaperstek den i en stekpanna.
  • Tina grönsaksblandningen.
  • Skär gurkan i stavar, tomaterna i klyftor och strimla salladen.
  • Varva alltsammans i en salladsskål.
  • Blanda ingredienserna till såsen, låt stå svalt.

Måltidstillbehör, en portion

3 dl råkost med lite vinägrett (2 tsk) eller
1,5-2 dl kokta grönsaker
1-2 skivor bröd med lättmargarin
1 frukt

Energimängd

1 portion innehåller:
416 kcal
9,2 g fett, varav 3,5 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
706 kcal
20,3 g fett, varav 5,8 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med creme fraiche (34 % fett) istället för matyoghurt och lättkesella innehåller 1 portion:
557 kcal
26,9 g fett varav 15,3 g mättat fett