Ingredienser

5 portioner

500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk flytande margarin
2 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning)
2 msk (40 g) svart vinbärsgelé
½ msk (8 g) dijonsenap
1 tsk ingefära
1 tsk kinesisk soya
250 g vindruvor, gröna/blåa
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde (Milda mat 7 %)
1 msk (2,5 g) persilja, finhackad

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i bitar.
  • Bryn kycklingbitarna i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
  • Lägg över dem i en gryta och tillsätt buljong, svart vinbärsgelé, senap, ingefära och soya.
  • Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
  • Vispa ut mjölet med matlagningsgrädden till en slät redning, rör ner den i grytan och koka 3 - 5 minuter.
  • Dela och kärna ur vindruvorna.
  • Smaka av grytan.
  • Lägg i vindruvorna och strö över persilja.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
235 kcal
7,1 g fett varav 1,5 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
720 kcal
19,1 g fett varav 3,9 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med vispgrädde (40 % fett) istället för Milda mat (7 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
352 kcal
20 g fett varav 11,9 g mättat fett