Ingredienser

4 portioner

400 g kycklingfilé
1 msk flytande margarin
1½ dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning)
1½ dl matlagningsgrädde (Milda mat 7 %)
1 msk kinesisk soya
10 krossade enbär
2 msk (36 g) messmör
1½ msk vetemjöl
1 – 2 msk vatten
2 msk (40 g) svart vinbärsgelé
eventuellt salt

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i bitar.
  • Bryn kycklingbitarna i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Lägg över dem i en gryta och tillsätt buljong, matlagningsgrädde, soya, enbär och messmör.
  • Rör om och ge blandningen ett uppkok.
  • Koka under lock på svag värme 5 - 10 minuter.
  • Vispa ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den i grytan och koka 3 - 5 minuter.
  • Smaka av med svart vinbärsgelé och eventuellt salt.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
205 kcal
7,4 g fett varav 1,7 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
690 kcal
19,4 g fett varav 4,1 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och vispgrädde (40 % fett) istället för flytande margarin och Milda mat (7 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
314 kcal
19,5 g fett varav 11,6 g mättat fett