4 portioner

400 g kycklingfilé
2 (180 g) rödlökar
2 (220 g) paprika
2 msk flytande margarin
salt, vitpeppar
1½ dl matlagningsgrädde (Milda, mat 7 %)
1 dl vatten
4 msk mango chutney
1 msk vetemjöl
1 - 2 msk vatten
(1 krm sambal oelek)

  • Skär kycklingfiléerna i bitar.
  • Skala och klyfta löken.
  • Halvera, kärna ur och strimla paprikan.
  • Bryn kycklingbitarna i hälften av margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Krydda med salt och vitpeppar.
  • Lägg över dem i en gryta och tillsätt matlagningsgrädde, vatten och mango chutney.
  • Koka under lock på svag värme cirka 5 minuter.
  • Fräs lök och paprika hastigt i resten av margarinet och lägg ner dem i grytan och fortsätt tillagningen tills kycklingen är genomstekt, ytterligare cirka 5 minuter.
  • Vispa ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den i grytan och koka 3 - 5 minuter.
  • Smaka av med salt och vitpeppar och eventuellt sambal oelek.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
224 kcal
10,1 g fett varav 1,7 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
709 kcal
22,1 g fett varav 4,1 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och vispgrädde (40 % fett) istället för flytande margarin och Milda mat (7 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
331 kcal
22 g fett varav 12,6 g mättat fett