5 portioner
400 g fläskfilé
1 (90 g) gul lök
1½ msk flytande margarin
3 dl lättmjölk
1 - 2 msk soya
1 msk kalvfond
salt, vitpeppar
1½ msk vetemjöl
1 - 2 msk vatten
125 g mjukost (8 %)
2 - 3 vitlöksklyftor, pressade
100 g marinerade soltorkade tomater, hackade
10 st (20 g) syltlök
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt
1 portion innehåller:
217 kcal
7,9 g fett varav 2,6 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
702 kcal
19,9 g fett varav 8,6 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, vispgrädde (40 % fett) och cantadou (33 % fett) istället för flytande margarin, lättmjölk och mjukost (8 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
466 kcal
37,6 g fett varav 23,1 g mättat fett