4 portioner
400 g benfritt nötkött, t ex rostbiff, ytterlår, innanlår, högrev eller märgpipa
1 msk soya
2 (180 g) gula lökar
200 g champinjoner eller blandsvamp
1 msk flytande margarin
2 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning)
2 - 3 (15 g) ansjovisfiléer
1 tsk rosmarin
1 tsk rosépeppar
1 krm svartpeppar
2 msk (34 g) chilisås
2 dl matlagningsgrädde (Milda mat 7 %)
2 msk vetemjöl
salt
1 msk (2,5 g) persilja, finhackad
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5-2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt
1 portion innehåller:
231 kcal
10,4 g fett varav 2,6 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett, varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
716 kcal
22,4 g fett, varav 5 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och vispgrädde (40 % fett) istället för flytande margarin och Milda mat (7 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
377 kcal
26,7 g fett varav 15,6 g mättat fett