Ingredienser

4 portioner

400 g benfri kassler
1 (90 g) gul lök
1 msk raps- eller olivolja
2½ dl fullkornsris
5 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning)
1 pkt saffran
3 (330 g) paprikor
1½ msk raps- eller olivolja
1½ dl ärtor
15 st (75 g) oliver, skivade
1 - 2 vitlöksklyftor
450 g räkor med skal eller 150 g rensade

Gör så här

  • Skala och hacka löken.
  • Fräs den i oljan i en stor kastrull tills löken fått färg.
  • Häll i riset och rör om.
  • Slå över buljongen och tillsätt saffran.
  • Låt riset sjuda under lock enligt paketets anvisning.
  • Skär kasslern i tärningar.
  • Halvera, kärna ur och strimla paprikorna.
  • Hetta upp oljan i en stek- eller wokgryta.
  • Stek kasslern och paprikan hastigt.
  • Lägg i ärterna och oliverna.
  • Pressa över vitlöken.
  • Blanda till sist ner det kokta saffransriset och räkorna.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
474 kcal
14,7 g fett varav 2,4 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
764 kcal
25,7 g fett varav 4,7 g mättat fett