Ingredienser

4 portioner

300 g kassler
1 (125 g) purjolök
½ msk flytande margarin
1 buljongtärning
1 – 2 msk (16 – 32 g) dijonsenap
1 msk vetemjöl
1½ - 2 dl vatten
1 dl matyoghurt + 1½ tsk vetemjöl
½ dl (6,5 g) gräslök

Gör så här

  • Skär kasslern i smala strimlor.
  • Snitta, skölj och skiva purjolöken och låt den mjukna i flytande margarin i en stekpanna på medelstark värme utan att ta färg.
  • Tillsätt kasslern, buljongtärning och senap.
  • Strö över mjölet och rör om.
  • Späd med vatten och matyoghurt tillsammans med vetemjölet.
  • Lägg i gräslöken, spara lite till garnering.
  • Koka cirka 5 minuter.
  • Strö över resten av gräslöken.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
147 kcal
5,7 g fett varav 2,2 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
632 kcal
17,7 g fett varav 4,6 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin och matyoghurt innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
198 kcal
12,1 g fett varav 6,8 g mättat fett