Ingredienser

4 portioner

320 g benfri kassler
1 dl (35 g) riven ost (10 %)
1 dl matyoghurt
1-2 tsk dijonsenap
2 tsk färsk basilika, finhackad

Gratinering
1 (65 g) tomat, skivad
60 g fetaost (16 %)
4 svarta oliver

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär kasslern i 8 skivor och lägg ut 4 av dem i en ugnssäker form.
  • Blanda ost, matyoghurt, senap och basilika och bred hälften av blandningen på de 4 skivorna.
  • Täck med resterande kassler, bred på resten av blandningen och tryck ihop försiktigt.
  • Lägg en tomatskiva på varje bakelse.
  • Tärna och lägg fetaosten ovanpå.
  • Gratinera i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.
  • Garnera med en oliv på varje bakelse.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
178 kcal
8,1 g fett varav 4,3 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
663 kcal
20,1 g fett varav 6,7 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med ost (28 % fett), creme fraiche (34 % fett) och fetaost (25 % fett) istället för ost (10 % fett), matyoghurt och fetaost (16 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
255 kcal
17,4 g fett varav 10,3 g mättat fett