Ingredienser

4 portioner

320 g benfri kassler

Sås
1 (90 g) gul lök
1 msk flytande margarin
100 g gurka, färsk eller inlagd
2 (130 g ) tomater
15 st (75 g) oliver, skivade
salt, svartpeppar, paprikapulver
1½ dl matyoghurt
2 tsk vetemjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg kasslern på ett ugnssäkert fat.
  • Sätt in fatet i nedre delen av ugnen och stek cirka 30 minuter, tills kasslern är genomvarm.
  • Låt kasslern vila under aluminiumfolie cirka 10 minuter innan den skärs upp.

Sås:

  • Skala och finhacka löken.
  • Fräs den i margarinet i en kastrull tills löken fått färg.
  • Skär gurkan i tunna stavar.
  • Doppa tomaterna i kokande vatten och skala dem.
  • Hacka dem fint.
  • Blanda gurkan och tomathacket med löken och låt alltsammans fräsa några minuter.
  • Tillsätt oliverna.
  • Smaka av med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  • Rör ner matyoghurten tillsammans med vetemjölet.
  • Låt blandningen småputtra en kort stund.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
197 kcal
10,3 g fett varav 3,3 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
682 kcal
22,3 g fett varav 5,7 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin och matyoghurt innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
275 kcal
20 g fett varav 10,6 g mättat fett