Ingredienser

4 portioner

320 g kassler i skivor

Sås
2 (180 g) gula lökar
1 msk flytande margarin
1½ dl köttbuljong (vatten + buljongtärning)
2 dl matyoghurt
1 msk vetemjöl
1 msk (17 g) chilisås
2 msk (30 g) ättiksgurka
salt
1 krm paprikapulver
½ krm kajennpeppar
2 msk (5 g) persilja, finhackad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och finhacka löken.
  • Fräs den i margarinet i en kastrull utan att den får färg.
  • Späd med köttbuljongen och rör ner matyoghurten tillsammans med vetemjölet.
  • Tillsätt chilisås, ättiksgurka och kryddor och låt sjuda 5 minuter.
  • Värm kasslern i ugnen några minuter.
  • Häll såsen på ett varmt fat.
  • Lägg kasslerskivorna på såsen och strö över persilja.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
243 kcal
10 g fett varav 4,2 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett vara 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
728 kcal
22 g fett varav 6,6 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och creme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin och matyoghurt innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
347 kcal
22,8 g fett varav 13,5 g mättat fett