Ingredienser

6 portioner

250 g fläskfilé
250 g nötfärs
1½ msk flytande margarin
2 (180 g) gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
2-4 tsk curry
2 krm kardemumma
2 dl vatten
1 lagerblad
½ dl (57,5 g) chilisås
1½-2 tsk salt
2 (220 g) paprikor
3 dl matyoghurt
1½ msk vetemjöl
1 msk pressad citron

Gör så här

  • Skär fläskfilén i fina strimlor.
  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Halvera, kärna ur och tärna paprikorna.
  • Bryn fläskfilén i hälften av margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Lägg över det i en stekgryta.
  • Bryn färsen och lägg över den i grytan.
  • Fräs lök och vitlök i resten av margarinet tillsammans med curry och kardemumma.
  • Lägg över löken i grytan.
  • Tillsätt vattnet, lagerblad, chilisås, salt och hälften av matyoghurten tillsammans med vetemjölet.
  • Låt allt koka upp under omrörning och sedan koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
  • Lägg i paprikan och koka i ytterligare cirka 5 minuter utan lock.
  • Rör ner resten av matyoghurten och pressad citron.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

    • 3 st äggstora potatisar
    • 3 dl kokt pasta
    • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
    • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
213 kcal
11,2 g fett varav 4,9 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller måltiden:
698 kcal
23,2 g fett varav 7,3 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin och créme fraiche (34 % fett) istället för flytande margarin och matyoghurt innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
317 kcal
24,1 g fett varav 14,1 g mättat fett