Ingredienser

8 portioner

600 g rabarber
150 g röda vinbär
¾ dl socker
1½ msk potatismjöl

Smulpaj
1½ dl vetemjöl
1½ dl fiberhavregryn
2 msk socker
¾ dl (75 g) flytande margarin

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skölj rabarbern och skala den om det behövs.
  • Skär den i 2 –3 cm långa bitar.
  • Varva rabarbern och vinbären i en ugnssäker form.
  • Strö över socker och potatismjöl.
  • Blanda vetemjöl, fiberhavregryn och socker med margarinet till en grynig massa.
  • Fördela blandningen över rabarbern och vinbären.
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Energimängd

1 portion innehåller:
204 kcal
8,3 g fett varav 0,9 g mättat fett