Ingredienser
12 bitar
2 ägg
1 dl socker
3 (225 g) morötter
2 ¾ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
½ dl vatten
Glasyr
150 g cream cheese (7 %)
2 msk florsocker
1½ tsk vaniljsocker
strimlat apelsin- eller citronskal
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form (1½ l).
- Skala och finriv morötterna.
- Vispa ägg och socker mycket pösigt med elvisp.
- Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen.
- Rör ner morötterna och mjölblandningen.
- Tillsätt vattnet och häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
- Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
- Blanda cream cheese, florsocker och vaniljsocker.
- Bred glasyren över den kalla kakan och garnera med apelsin– eller citronskal.
Energimängd
1 bit kaka innehåller:
121 kcal
3,5 g fett varav 0,9 g mättat fett
En bit morotskaka enligt ett traditionellt recept innehåller:
248 kcal
12,7 g fett varav 2,6 g mättat fett