Ingredienser
400 g morötter
½ kg rabarber, färsk eller djupfryst
2½ dl vatten
4 dl socker
1 citron (saft och skal)
Gör så här
- Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida eller med matberedarens råkostskiva.
- Skala och skär rabarbern i tunna skivor.
- Blanda morötterna och rabarbern i en låg vid gryta så att avdunstningen blir stor.
- Koka upp och skumma väl.
- Koka därefter på svag värme utan lock cirka 20 minuter.
- Rör så lite som möjligt i marmeladen under kokning.
- Riv under tiden det gula ytterskalet från citronen och pressa ur saften.
- Rör ner sockret, citronskal och citronsaft och koka ytterligare cirka 15 minuter. Rör om då och då.
- Häll upp den färdiga marmeladen i varma, noggrant rengjorda glasburkar och skruva på locket.
- Marmeladen kan frysas (inte i glasburk).