Ingredienser

25 st

¾ dl socker
½ tsk vaniljsocker
¾ tsk bakpulver
½ dl (20 g) kakao
1 tsk snabbkaffe
1 krm salt
1 dl (100 g) flytande margarin
2 dl vetemjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver, siktad kakao och krossat snabbkaffe med salt i en bunke.
  • Häll margarinet över och vispa massan pösig ett par minuter med elvisp.
  • Rör ner mjölet.
  • Forma kakorna med hjälp av en kaffesked och handflatan, gör en skåra i kakans yta med skedbladet.
  • Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 10 – 12 minuter.
  • Låt kakorna kallna på plåten.

Energimängd

1 kaka innehåller:
60 kcal
3,5 g fett varav 0,4 g mättat fett