Ingredienser
8 portioner
1 dl fiberhavregryn
1 dl vetemjöl
2 msk socker
½ dl (50 g) flytande margarin
1 msk vatten
Fyllning
1½ dl (165 g) lättkesella
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
4½ dl (250 g) färska eller djupfrysta bär, till exempel
hallon, jordgubbar, blåbär eller hjortron
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda havregryn, mjöl, socker och margarin.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
- Tryck ut degen i en osmord pajform.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Låt den svalna.
Fyllning:
- Blanda ingredienserna till fyllningen.
- Bred ut det över flarnet.
- Garnera med bären och sikta eventuellt över lite florsocker.
Energimängd:
1 portion innehåller:
134 kcal
5,7 g fett varav 0,7 g mättat fett