Ingredienser

8 portioner

1 dl fiberhavregryn
1 dl vetemjöl
2 msk socker
½ dl (50 g) flytande margarin
1 msk vatten

Fyllning
1½ dl (165 g) lättkesella
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering
4½ dl (250 g) färska eller djupfrysta bär, till exempel
hallon, jordgubbar, blåbär eller hjortron

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda havregryn, mjöl, socker och margarin.
  • Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
  • Tryck ut degen i en osmord pajform.
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  • Låt den svalna.

Fyllning:

  • Blanda ingredienserna till fyllningen.
  • Bred ut det över flarnet.
  • Garnera med bären och sikta eventuellt över lite florsocker.

Energimängd:

1 portion innehåller:
134 kcal
5,7 g fett varav 0,7 g mättat fett