Ingredienser
15 bitar
3 ägg
2½ dl socker
finrivet skal av 1 lime/apelsin/citron
2¼ dl (250 g) lättkesella
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl (30 g) kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
florsocker till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj och bröa en rund form, cirka 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
- Vispa ägg och socker mycket pösigt med elvisp.
- Blanda äggvispet med rivet limeskal/apelsinskal och kesella.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och vänd ned det i smeten och rör om väl.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
- Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på ett fat.
- Låt den kallna.
- Garnera med skivad lime/apelsin/citron.
- Sikta florsocker över.
- Servera med en klick vispad grädde, (Milda visp 20 %).
Energimängd
1 bit kaka innehåller:
110 kcal
1,8 g fett varav 0,7 g mättat fett
Jämför du receptet med SLV:s livsmedelstabell innehåller 1 bit kladdkaka:
237 kcal
12,5 g fett varav 5 g mättat fett