Ingredienser

4 portioner

500 g färsk eller djupfryst fiskfilé
¾ tsk salt
½ tsk citronpeppar
1 (125 g) purjolök
10 st (50 g) svarta oliver
2 msk (36 g) messmör
2 dl matlagningsgrädde (Milda mat 7 %)
1 dl (35 g) riven ost (10 %)
2 msk (5 g) persilja, finhackad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skölj de färska fiskfiléerna eller skär den halvtinade fisken i 2 cm tjocka skivor.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda med salt och citronpeppar.
  • Snitta, skölj och strimla purjolöken.
  • Skiva oliverna.
  • Strö purjolöken och oliverna över fisken.
  • Rör ut messmöret i grädden och häll över.
  • Strö över osten.
  • Stek i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  • Garnera med persilja.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

      • 3 st äggstora potatisar
      • 3 dl kokt pasta
      • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
      • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
207 kcal
7,6 g fett varav 2,4 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
692 kcal
19,6 g fett varav 4,8 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med vispgrädde (40 % fett) och ost (28 % fett) istället för Milda mat (7 % fett) och ost (10 % fett) innehåller
1 portion utan måltidstillbehör:
367 kcal
25,6 g fett varav 15,4 g mättat fett