4 portioner
500 g färska eller djupfrysta spättafilèer
1 tsk salt, vitpeppar
Panering
1 ägg
¾ dl (35 g) finsiktat ströbröd
2 msk flytande margarin till stekning
Sås
1 påse hollandaisesås med 50 g lättkesella (istället för matfett)
2 (180 g) gula lökar
2 tsk flytande margarin
50 g löjrom/stenbitsrom
2 msk (5 g) dill, finhackad
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
313 kcal
16,5 g fett varav 2 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
798 kcal
28,5 g fett varav 4,4 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin istället för flytande margarin till stekning och använder hårt margarin istället för lättkesella till såsen innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
418 kcal
30,8 g fett varav 10,6 g mättat fett